IJsfontein Homepage

3 november 2014

Museum Catharijneconvent in Utrecht vertelt over de geschiedenis van het Christendom in Nederland. IJsfontein heeft een multimediatour ontwikkeld voor het museum. Deze wordt voor het eerst ingezet voor de nieuwe tentoonstelling ’Ik geef om jou’ over naastenliefde.

 

Integratie met Adlib

Adlib is software die door bijna alle musea van Nederland wordt gebruikt, om alle content over museumstukken te archiveren. IJsfontein heeft een techniek ontwikkeld, die het mogelijk maakt om content uit Adlib via een publishing systeem in te laden in een multimediatour. De medewerkers van het museum kunnen zo zelf nieuwe multimediatours samenstellen zonder, of met minimale tussenkomst van, een derde partij.

 

Gebruiksvriendelijk

In de multimediatour zitten standaard vier verdiepingslagen: audio, tekst, video en een slideshow met afbeeldingen. Gebruiksvriendelijkheid was een belangrijke eis van het museum. Er is daarom gekozen voor een simpele, iconische stijl zodat voor de bezoeker snel duidelijk is op welke manier de informatie kan worden ontsloten. De tour werkt op iPods, die het museum uitleent aan de bezoeker.