IJsfontein Homepage

19 mei 2015

Vandaag is de Hoi Holland! app officieel gelanceerd. De app laat internationale studenten spelenderwijs kennismaken met de Nederlandse taal en cultuur

Voorzitter van de EP-Nuffic directie Freddy Weima: “Hoi Holland! is een unieke app, die studenten nog voordat ze naar Nederland komen in contact brengt met onze taal en cultuur. Als studenten de Nederlandse taal spreken, al is het maar een beetje, voelen ze zich sneller thuis, hechten ze zich meer aan ons land, raken sneller in contact met de Nederlanders en vinden ze na hun studie makkelijker een baan.”

 

Realistische situaties

In het spel krijgt de speler te maken met realistische situaties. Met de aankomst op Schiphol of op een treinstation, het vinden van de weg, het bestellen van koffie en herkennen van typisch Nederlandse situaties is de game een laagdrempelige kennismaking met de Nederlandse taal en gewoontes.

Hoi Holland!: Make it in the Netherlands

De app is ontwikkeld door EP-Nuffic in het kader van het actieprogramma Make it in the Netherlands! Dit programma daagt internationaal talent uit om na hun studie een carrière in Nederland te beginnen en om ook daarna een duurzame band met Nederland te houden. Jaarlijks studeren er zo’n 70.000 internationale studenten in Nederland. Ze dragen bij aan het niveau in de international classroom, aan de Nederlandse economie en ze blijken vaak ambassadeurs te zijn voor Nederland als ze weer teruggaan naar hun eigen land.

Download de app gratis in de appstore  of google play store