IJsfontein Homepage

18 september 2014

De wereld om ons heen is steeds meer digitaal en applicaties worden steeds slimmer. In deze wereld denken wij dat het heel belangrijk is om al jong iets te begrijpen van hoe de applicaties die je dagelijks gebruikt eigenlijk werken. IJsfontein doet daarom mee aan de EU codeweek. Dit is een initiatief van de Europese commissie met als doel te stimuleren dat kinderen en jongeren al vroeg iets leren over programmeren.

Wat gaan we doen?

Tijdens twee workshops op 13 en 14 oktober bedoeld voor kinderen van 9 tot 14 jaar gaan Daniel Harmsen en Johan van der Beek van IJsfontein het spel ‘codebot’ spelen. Dit spel is speciaal voor deze workshop ontwikkeld. Hier wordt de kinderen uitgelegd om op een toegankelijke en analoge manier de basisprincipes van programmeren uit. Alle deelnemers ontvangen na afloop een certificaat én een kaartje voor het medialab van het Cinekid festival . Dat vindt in diezelfde week tegenover het kantoor van IJsfontein plaats.

De workshops zitten helaas al helemaal vol. Maar de animo was groot, dus wordt vervolgd… Op de hoogte blijven? Stuur dan een mailtje o.v.v. programmeren voor kinderen naar marieke@ijsfontein.nl.