IJsfontein Homepage

16 november 2015

Vandaag starten officieel de activiteiten van IJsfontein Duitsland. Thorsten Unger, een autoriteit op het gebied van serious games in Duitsland is medeoprichter en gaat het bedrijf leiden. ‘Wij werken al jaren samen met Thorsten, het samen oprichten van een onderneming was een logisch gevolg,’ vertelt Hans Luyckx, operationeel directeur bij IJsfontein Amsterdam. IJsfontein Duitsland maakt zijn debuut op Medica, één van de grootste medische beurzen van de wereld.

Spelend leren in Duitsland

‘Het potentieel van speelse leeroplossingen is in Duitsland verre van uitgeput’, vertelt Unger. ‘Ik heb een zeer ervaren team van mensen om mij heen en ik ben ervan overtuigd dat we samen met het team uit Amsterdam mooie dingen gaan maken.’ De afgelopen jaren is IJsfontein vooral gegroeid op het gebied van Health, Safety & Security en Learning & Development. Precies op die speerpunten gaat IJsfontein in Duitsland inzetten. In eerste instantie met nieuwe concepten en maatwerk producten. Er wordt ook onderzocht hoe bestaande producten kunnen worden vertaald en opgeschaald voor de Duitse markt.

Over Thorsten Unger

Thorsten Unger is onder andere betrokken geweest bij de ontwikkeling van verschillende award winnende serious games. Bovendien schrijft en spreekt hij regelmatig over de culturele en innovatieve waarde van games. Na de verkoop van zijn bedrijf Zone 2 Connect, heeft hij Target-games’ mede opgericht. Deze organisatie steunt veelbelovende ontwikkelstudio’s. Ook is hij oprichter van het expert netwerk Wegesrand en is hij politiek actief in verschillende commissies. Hij is directeur van de federatie van de Duitse gamesindustrie.

Nederlandse design thinking en playfullness

‘De Duitse gamesindustrie is goed ontwikkeld. Toch geloof ik dat er ruimte is voor het Nederlandse design thinking en playfullness’, vertelt Unger. Luyckx vult aan: ‘Nederland loopt wereldwijd voorop bij het ontwikkelen van serious games, het is een logisch gevolg van onze cultuur. Nederlandse filosofen als Erasmus en Huizinga legden het fundament. Wij voeren het uit en brengen het de grens over.’

IJsfontein Duitsland is aanwezig op MEDICA in Düsseldorf van 16 t/m 19 november. In januari is IJsfontein Duitsland ook vertegenwoordigd op de Learntec in Karlsruhe.

 

ijsfontein duitsland

v.l.n.r.: Jan Willem Huisman, Thorsten Unger, Hayo Wagenaar

ijsfontein naar duitsland