IJsfontein Homepage

6 november 2017

Hoosbui! bij NEMO

Dat het steeds vaker en harder regent, dat merken we allemaal. Maar dat we zelf ook kunnen helpen de wateroverlast minder te maken, dat weet dan weer niet iedereen.

Hierom heeft het Waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek ons gevraagd om een spel te ontwikkelen waarbij mensen op een speelse manier ontdekken wat ze zelf kunnen doen tegen wateroverlast.

Blijf zo lang mogelijk plakken

In het spel speel je een regendruppel, welke je met je lichaam kan besturen. Aan jou de taak om zo lang mogelijk te blijven plakken in de wereld.

Als speler kom je erachter dat groene daken, tuintjes en watertonnen je extra secondes op kunnen leveren. Op deze manier wordt het riool ontlast en ontstaan er minder plassen.

Onderbroekenlol en eastereggs

Maar ja, alleen maar groene daken en regentonnen, dat werd wel een beetje saai… Gelukkig heeft Joost ook nog trampoline paraplu’s, water absorberende onderbroeken en spugende visjes verstopt. Op deze manier kun je je medespelers te slim af zijn, en een veel hogere score halen!

Ga jij de highscore verbreken?

Tijdens de museumnacht afgelopen zaterdag is de highscore op 106 seconden uitgekomen.  Tot en met dinsdag staat Hoosbui nog bij NEMO, dus wij dagen je uit om deze te verbreken!

Lukt het je niet om naar NEMO te gaan. Niet getreurd, komend jaar zal het spel nog te zien zijn bij activiteiten van het Waterschap.

 

Spelers van Hoosbui