IJsfontein Homepage

29 september 2015

Dat er kansen schuilen in de aanloop naar iedere nieuwe opdracht, bewijst het verhaal van Procore en IJsfontein. Tijdens de voorbereidingen voor een nieuwe opdracht ontstond een klik tussen beide bedrijven. Dit leidde tot de ontwikkeling van een innovatief concept en plannen voor samenwerking in de toekomst.

‘Tijdens het oriëntatietraject voor een nieuwe opdracht heb ik het bedrijf IJsfontein benaderd. Ik zag kansen voor een mooie samenwerking waarin we elkaars competenties kunnen aanvullen en versterken,’ vertelt Kurt van Dijk van Procore.

Aanvullen

De opdracht betrof het ontwerp van een innovatief en interactief interieurconcept voor een nieuw te bouwen kantoorlocatie. De opdrachtgever, een internationaal hightechbedrijf, wilde dat hun verhaal vertaald werd naar innovatieve werkruimtes. Hayo Wagenaar van IJsfontein: ‘Procore en IJsfontein hebben hiervoor samen een concept ontwikkeld, waarin de volledige integratie van een museale beleving, het comfort van een internationale hotelketen en de flexibiliteit van het nieuwe werken, op een mooie manier samenkomen. Hierin kwamen de kwaliteiten van beide bedrijvenop mooie wijze samen. Procore is specialist op het gebied van vastgoed en huisvestingsconcepten en IJsfontein is ontwikkelaar van spelend (digitaal) leren.

Helaas liep de organisatie rondom het project niet geheel vlekkeloos. Er waren te veel niet-beheersbare en beïnvloedbare risico’s buiten de scope van de opdracht om. Dit heeft beide bedrijven uiteindelijk doen besluiten om vroegtijdig terug te trekken uit het project.

Toekomstplaatje

‘Het zeggen van “nee” tegen een opdracht voelt onnatuurlijk en is lastig. Dit probeer je zo veel mogelijk te voorkomen,’ vult Kurt aan. ‘Maar juist omdat we samen zo sterk zijn opgetrokken, heeft deze “nee” beide bedrijven uiteindelijk veel opgeleverd. IJsfontein en Procore hebben samen een intensief traject doorlopen, elkaar leren kennen als deskundigen en samen tijdig aan de rem getrokken. Bovendien zijn we enthousiast over het interactieve interieurconcept dat we samen hebben opgezet. We denken hiermee een ludiek concept voor menig organisatie te hebben bedacht.’

‘We hebben samen met Procore gewerkt aan het “nieuwste” nieuwe werken, een concept dat geschikt is om zowel werknemers als willekeurige bezoekers een ultieme beleving mee te geven en de “corporate” story optimaal te ontdekken en beleven. Hiermee denken we in de toekomst nieuwe successen te oogsten!”, vult Hayo aan

Benieuwd naar het interactieve interieurconcept dat uit de samenwerking is gekomen of heb je een andere vraag? Dan nodigen wij je graag vrijblijvend uit voor een kop koffie. Neem contact op.

het nieuwste nieuwe werken