IJsfontein Homepage

19 oktober 2015

Tikkit, het karakter dat wij jaren geleden hebben bedacht en ontworpen voor museumkids.nl heeft een gouden boekje! Kinderen kunnen het boekje, geschreven door Harmen van Straaten, winnen door in de herfstvakantie mee te doen met de Rabo Museumkidsweek

Het monster Tikkit staat centraal op museumkids.nl. Hij brengt kinderen op verschillende locaties en manieren in contact met het Nederlands cultureel erfgoed. Ook maakt hij ze enthousiast om musea te bezoeken.

Tikkit-games zijn groot succes

Museumkids.nl is al sinds de start een groot succes. Maar liefst eén op de drie kinderen in Nederland van 7-11 jaar heeft één of meer keer een TIKKIT-game gespeeld. Elke game heeft een thema waarin museumstukken uit verschillende musea zijn verwerkt. IJsfontein werkt nauw samen met de musea om een game te ontwikkelen.

De objecten die de speler gebruikt tijdens het spelen, bestaan ook in het echt. Op de site of in de games, kan de speler zien waar de stukken te bekijken zijn.
 In de deelnemende musea kunnen kinderen vouwkaarten, stickers en schatkaarten ophalen. Dit stimuleert het museumbezoek.

Het monstertje wordt omarmd door kinderen en door de Nederlandse musea. De plek in het exclusieve Gouden Boekje ‘Inkie de schatbewaarder’, is meer dan verdiend!

 

 

 

gouden boekje tikkit