IJsfontein Homepage

25 november 2013

Een verlanglijst voor de Sint, een busrit en Cebu. Drie dingen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Het tegendeel is waar. Joram van Loenen, ontwerper bij IJsfontein, trok 2 weken gelden het sinterklaaslootje van de oom van zijn vriendin. Er stond maar één wens op, een donatie voor zijn stichting ‘vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu‘. Een stichting die uitvoering geeft aan de vriendschapsband tussen Haarlemmermeer en Cebu op de Filippijnen. Cebu is zwaar getroffen door de Tyfoon en donaties zijn dan ook meer dan welkom.

Surprise

Met het lijstje in zijn hand stapte Joram in de bus en onderweg naar zijn werk bedacht hij zijn ‘surprise’: www.drawingcebu.com. Hij betrok een paar collega’s bij het project en slechts een paar dagen later was drawing Cebu een feit. Het is een website waar je (via ideal, dus heel gemakkelijk) een donatie kunt doen  voor de wederopbouw van Cebu. Doneren kan al vanaf 2 euro. Vervolgens kies je een stukje ‘grond’ waarop een van de aangesloten vormgevers jouw donatie omzet in een digitaalkuntswerk in de vorm van een huis.

‘We wilden doneren leuker maken en op deze manier wordt meteen duidelijk waar je het voor doet. Namelijk de wederopbouw van een verwoest stuk land’, aldus Joram van Loenen.

Wil je een donatie doen of ben je illustrator en wil je je aanmelden bij het collectief, ga dan naar www.drawingcebu.com. Voor meer informatie over de stichting kun je kijken op www.vhc-stedenband.nl.