IJsfontein Homepage

21 maart 2016

Voor Landal GreenParks maakten wij de Bollo app. De samenwerking, de vormgeving en de unieke manier waarop de app werd gemaakt: alles klopte. Vonden wij. Gelukkig vinden anderen dat ook. De Bollo app is genomineerd voor zowel een Spin award als een Media Ukkie award.

Wat maakt de Bollo app zo bijzonder?

Alle karakters uit de Bollo-app zijn eerst van ouderwetse klei gemaakt en vervolgens aangekleed totdat we echte fysieke poppen hadden. Van deze poppen zijn foto’s gemaakt die in de computer zijn bewerkt. Deze techniek wordt ook wel marionetten genoemd en geeft de karakters meer textuur dan alleen computer geanimeerde karakters, waardoor het minder digitaal aanvoelt.

In de app kunnen kinderen 3 werelden ontdekken. Ze kunnen er muziek maken, zelf of samen spelletjes spelen en er zijn ook voorleesverhaaltjes die zijn voorzien van leuke, interactieve animaties. De app is heel intuïtief en toegankelijk en daardoor ook voor hele kleine kinderen vanaf 2 jaar geschikt.

De app is echt ouder- en kindvriendelijk: intuïtief, geen in app aankopen of andere commerciële acties. Hij is gratis te downloaden voor Apple en Android en geschikt voor tablet en mobiel.

PS: vergeet ook zeker niet het making-off filmpje te bekijken in de app.

bollo app spin award