IJsfontein Homepage

13 november 2014

De applicatie Touch Van Gogh die IJsfontein heeft ontwikkeld in opdracht van het Van Gogh Museum, valt opnieuw in de prijzen. Touch van Gogh wint de World Summit Award Mobile in de categorie ‘m-Tourism & Culture’ en ‘Goud’ in de categorie ‘Best App’ van de  International Design and Communication Award (IDCA).

 

World Summit Awards

De World Summit Awards is een internationaal initiatief. De competitie vindt om het jaar plaats en richt zich op het selecteren en promoten van applicaties die het meest innovatief zijn en over de beste interactieve inhoud beschikken. Herman van Oorschot, landenexpert namens de World Summit Award Mobile stelt dat de Touch Van Gogh applicatie een kritische test heeft doorstaan: “We hebben vier Nederlandse apps geselecteerd die kunnen wedijveren op een internationaal podium. Na een juryoordeel van 18 juryleden uit 16 landen verspreid over alle continenten werd Touch Van Gogh gekozen als een van de vijf winnaars in de categorie m-Tourism & Culture.”

 

The International Design and Communication Awards (IDCA)

The International Design and Communication Awards (IDCA) richt zich op de creativiteit binnen de kunst- en museumwereld op het gebied van communicatie, design en branding. Touch Van Gogh scoorde het beste in de categorie waarin communicatie met het publiek voorafgaand, tijdens en na het museumbezoek centraal staat.

De applicatie Touch Van Gogh  viel eerder dit jaar al in de prijzen en ontving in april de Heritage In Motion Award in de categorie ‘Apps for mobile devices’. De applicatie is gemaakt voor tablets en benut multitouch functies om gebruikers spelenderwijs de informatie te laten ontdekken die in en onder de verf schuilgaat. Zo kan je de oude vernislaag van het schilderij De slaapkamer verwijderen en bijvoorbeeld uitvinden dat het schilderij De tuin van Daubigny is geschilderd op een theedoek. Op deze manier worden resultaten uit complex technisch onderzoek naar Van Goghs werkwijze toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. In juni 2014 is de app uitgebreid met drie andere werken van Van Gogh: De hut, Zeezicht bij les-Saintes-Marie-de-la-Mer en De tuin van de inrichting Saint-Paul.

 

Meer spelen/lezen/kijken? Linkjes genoeg!

 
Bekijk de trailer

Download hier Touch Van Gogh voor Google Play

Download hier Touch Van Gogh voor Apple

Meer lezen over Touch Van Gogh? Klik hier.