IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Minase consulting

Into D’mentia helpt begrip op te brengen voor mensen die dement zijn. De experience is gebouwd in een rondreizende container. Audiovisuele middelen, een interactief verhaal en een slimme inrichting geven mantelzorgers en familieleden een duidelijk beeld van de belevingswereld van patiënten.

Hoe het werkt

In een gezellige woonkeuken worden gebruikers ondergedompeld in de wereld van iemand met dementie. Onzichtbare technieken in Into D’Mentia zorgen voor een levensechte ervaring. Een simpel voorbeeld hiervan is het verwisselen van de knoppen op een een radio. De gebruiker ervaart dat dingen niet werken zoals ze gewend zijn en raakt verward. Het verhaal is gebaseerd op interviews met mantelzorgers en mensen met dementie en is verder tot stand gekomen met behulp van wetenschappers en onderzoek op dit gebied.

Intake en nagesprek

Een intake en nagesprek bieden het kader. Iedereen herkent wel iets uit de experience, wat precies is persoonlijk. Ook raken sommige gebruikers gefrustreerd of worden ze boos op de virtuele mantelzorger. Het nagesprek helpt ze om deze emoties om te zetten in constructieve gedachten over hun eigen opstelling en rol.

Resultaat

In de eerste 3 maanden is Into D’mentia meer dan 1.100 keer bezocht. De experience maakt bij bezoekers veel emoties los en stimuleert ze om verhalen te delen. In hoeverre de experience mantelzorgers daadwerkelijk ondersteunt de zorg langer vol te houden is lastig te meten. Maar als de beleving een indicatie vormt van de impact kunnen we van een zeer positief resultaat spreken.

Reacties op Into D’mentia

“Into D’mentia laat mensen dementie ervaren.” “Ik heb ervaren hoe onveilig, eenzaam, verward en verdrietig je je kunt voelen als je je niet begrepen, gehoord en gezien voelt.”

Lees ook dit ervaringsverslag op ZorgEthiek.nu en bekijk de aflevering van tijd voor Max waar Into D’mentia wordt besproken.

Een speelse leeroplossing voor jou bedrijf?

Wij denken graag mee over de mogelijkheden. Bel voor een vrijblijvende afspraak naar 020 33 00 111 of stuur ons een mail.

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.