IJsfontein Homepage

Categorieën: cultuur & musea, educatief, interactieve installatie, serious game, winnaars

Opdrachtgever: Zaans Museum

In het Verkade Paviljoen staat de rijke geschiedenis van het merk centraal. De interactieve installaties van IJsfontein activeren de bezoekers en laten ze zelf ontdekken hoe dingen werken. Het bekijken van de interessante collectie is leuk, maar ermee spelen is nog veel leuker.

Awards:

  • Nominatie Gouden Reiger

In het kort

IJsfontein heeft voor het Verkade Paviljoen de interactieve installaties, het informatiesysteem en de website ontwikkeld. Hierdoor zijn alle informatiestromen optimaal op elkaar afgestemd. In het paviljoen zelf worden diverse zintuigen aangesproken. Geur, muziek, vormgeving, tast en interactie zorgen samen voor het ‘Verkade gevoel’.

 

WEL aanraken a.u.b.

Digitale elementen maken het mogelijk om zelf aan de lopende band te staan bij de pronkstukken van het museum, de werkende biscuit-, -en chocolade-machinelijnen. Wie kan het snelste koekjes inpakken?

 

Meer dan koek en chocola

De collectie van Verkade vertelt niet alleen de geschiedenis van het bedrijf; het staat ook symbool voor het Nederlands industriële erfgoed. De industriële, materiele en sociale ontwikkelingen die in het Verkade verhaal naar voren komen, zijn bepalend geweest voor Nederland zoals we het nu kennen. In de tentoonstelling komen deze elementen op speelse wijze aan bod.

 

Leuk weetje

Prinses Beatrix is ook in het Verkade Paviljoen geweest bij de opening in 2009. Misschien wil ze wel een ‘Meisje van Verkade’ worden, nu ze geen koningin meer is.

 

Beleven?

De installatie is te bekijken en te beleven in het Zaans Museum.

Verder lezen?

Lees meer in het blog

Contact

Lotte Vergouwen of Hans Luyckx 020 33 00 111.