IJsfontein Homepage

20 maart 2014

Gisteren werd bekend gemaakt dat Touch van Gogh is genomineerd voor een SpinAward in de categorie mobiel! Op 27 maart 2014 krijgen we de kans om de app te presenteren aan de jury, kijkers en bezoekers. Op 17 april worden de winnaars bekend gemaakt.

De SpinAwards zijn vakprijzen voor creativiteit in digitale media. Bedrijven kunnen projecten inzenden die vervolgens beoordeeld worden op creativiteit, interactiviteit en effectiviteit. Deze awards zijn niet alleen bedoeld als internetprijzen. Projecten op het gebied van Mobiel, Crossmedia, Interactieve TV & Online Video en Games zullen voorbij komen.

Nieuwsgierig? Bekijk de trailer.

Touch van Gogh

Door het Van Gogh Museum is grondig onderzoek gedaan naar de totstandkoming van Van Gogh’s oeuvre. Het museum wilde de uitkomsten van dit technisch onderzoek toegankelijk maken in een publieksvriendelijke app. IJsfontein maakte in nauwe samenwerking met het museum ‘Touch van Gogh’.

In de app zijn verschillende schilderijen opgenomen. In eigen tempo kan de gebruiker als een soort detective de schilderijen van Vincent van Gogh ontrafelen, om zo meer te weten te komen over het leven en het werk van deze beroemde kunstenaar. De app laat onder meer zien hoe een schilderij er voor een restauratie uitzag, waar het schilderij exact geschilderd is, welke verf verkleurd is en hoe de compositie van een schilderij is opgebouwd. Om deze informatie te ontsluiten kun je gebruik maken van verschillende tools. Zo kun je verflagen wegpoetsen, een tijdlijn verschuiven of inzoomen op een detail van het schilderij. Ook kun je het schilderij als het ware ‘omdraaien’ en de achterkant bekijken.