IJsfontein Homepage

15 april 2020

IJsfontein lanceert een uniek online platform! 


De afgelopen weken hebben we geleerd wat de beste manier is om thuis te werken én in contact te blijven met onze collega’s. Al doende blijkt dat samenwerken op afstand eigenlijk best effectief en leuk is. Wordt het de nieuwe standaard? Geen idee, maar het lijkt wel de definitieve doorbraak in digitaal samenwerken. Een logische volgende stap is samen leren. IJsfontein heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een online platform dat hier naadloos op aansluit: UpTrek.

Online samenwerken = online samen leren

Bij verreweg de meeste e-learnings moeten deelnemers alleen aan de slag. Toch is inmiddels wetenschappelijk overtuigend aangetoond dat leren van, en met elkaar vele malen effectiever is. In UpTrek gaat een groep collega’s de uitdaging aan: ze werken online samen en leren daarbij van elkaar én van het platform. De groep gaat op virtuele expeditie. Ze hebben elkaar nodig om de doelen te bereiken. Elke expeditie is een online workshop die volledig is ingericht op situaties en kenmerken van het bedrijf waar de spelers werken. De deelnemers komen elke expeditie een stap verder. Herkenbare situaties in een herkenbare omgeving, met je eigen collega’s als mede-expeditieleden. En iedereen weet: in een expeditie is samenwerking de basis van succes.
De online workshops zijn bij uitstek geschikt om te spelen op een smartphone en dus altijd en overal beschikbaar.

Gamen is leuk

De expeditie zorgt ervoor dat de deelnemers het gevoel hebben onderdeel te zijn van een game, terwijl ze tegelijkertijd spelenderwijs hun leerdoelen bereiken. De virtuele workshops in de vorm van een spannende reis blijkt vele malen effectiever dan een droge cursus. De spelers worden continue uitgedaagd met kleine opdrachten. Soms alleen, maar meestal met elkaar. De opdrachten stimuleren om nieuw gedrag met elkaar in de praktijk te oefenen. Door de inzet van spelmechanismen wordt de intrinsieke motivatie van de deelnemers voortdurend getriggerd; als je wordt uitgedaagd wil iedereen zich blijven ontwikkelen.

Bewezen succes

Een voorbeeld: Rhenus Contract Logistics is een immens distributiebedrijf met talloze vestigingen in Europa. Het bedrijf is in Nederland ruim een jaar geleden begonnen met het gebruik van UpTrek voor hun nieuwe orderpikkers. Het doel: kortere inwerktijd en hogere productiviteit door efficiency. Naast Rhenus wordt het platform ook met andere doelstellingen onder andere intensief gebruikt door de Duitse Targo bank, Rotterdam School of Management, Gemeente Amsterdam en Amadeus. Nog even dit: dat een Duitse bank het platform intensief gebruikt lijkt ons genoeg bewijs dat UpTrek extreem goed beveiligd is.

Vandaag contact, over een week operationeel

De basis van UpTrek is een online platform dat de afgelopen 5 jaar is ontwikkeld en inmiddels staat als een huis. Omdat de basis van het platform staat, hoeft het alleen gevuld te worden met bedrijfsspecifieke content. Onze specialisten helpen hierbij.
Hierdoor is UpTrek ongekend snel operationeel. Vandaag even bellen? Volgende week zijn de eerste medewerkers aan de slag.

Meer info of een demo-account?

Neem contact op met Hans Luyckx  of Saskia Kuin of bel hen op 020 33 00 111.
Wil je meer informatie: download de uitgebreide beschrijving van de functionaliteit en werking van UpTrek®.

PS
Alle 22 jaar ervaring met serious gaming is door IJsfontein in dit platform verwerkt. Als wij inmiddels niet weten welke spelmethodes echt werken, wie dan wel?