IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Waterbouw.nl

In de game kunnen jongeren ontdekken wat voor spannende projecten er in de waterbouw worden uitgevoerd. Spelers kunnen kennismaken met verschillende rollen in de waterbouw, van alles leren over allerlei voertuigen, schepen en machines die worden gebruikt en ze kunnen oefenen met de dagelijkse dilemma’s van een waterbouwproject door ze zelf uit te moeten voeren.

Kruip in de huid van een waterbouwer en maak een nieuwe wereld!

In ieder level wordt een speler verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk afronden van een project. Wat moet er als eerste worden gedaan en wie of wat moet dat dan eigenlijk doen? Welke voorwaarden bepalen deze keuzes? Uiteindelijk kunnen sterren worden verdiend als een project is afgerond en het niet te veel tijd en/of geld heeft gekost!

Speel met schepen met fantastische namen

Bij een kraanschip of een stenenstorter kan iedereen zich misschien nog iets voorstellen, maar wat te denken bij een waterinjectiebaggerschip, een steenstortvalpijpschip of een sleephopperzuiger? Ze zitten allemaal in de game en er kan mee worden gespeeld. Zo kan er worden ontdekt wat ze allemaal wel/niet kunnen en wanneer ze het beste kunnen worden ingezet!

Kom werken in de waterbouw

De game is ontwikkeld om jongeren kennis te laten maken met waterbouw en te enthousiasmeren om te kiezen voor een opleiding in deze richting. Jongeren kunnen via allerlei kanalen gestimuleerd worden om de game te gaan spelen, bijvoorbeeld tijdens het bezoeken van open dagen of als onderdeel van een lespakket. En als ze het spelen kunnen ze nieuwe spelers uitnodigen door ze een uitdaging vanuit de game te sturen.

Is de waterbouw misschien ook iets voor jou? Download het spel via www.waterbouw.nl/maakdewereld en ontdek het zelf!