IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Mediawijsheid

Een goed gesprek over mediagebruik met je kind of je ouders. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Hoe zorg je ervoor dat je echt naar elkaar luistert? Leren van elkaar en zoeken naar een balans. Mediawijsheid.nl biedt al jaren een Ouder en Kind Media-quiz aan. De vragen helpen ouder als kind om op een ontspannen manier te praten over mediagebruik, zoals social media en online gamen. Het platform benaderde ons om de quiz te vernieuwen en toekomstbestendig te maken.

Verdieping

We startten het project met verdieping. Aan de hand van kwalitatief onderzoek kregen we een inkijkje in de belevingswereld van de doelgroep. De uitkomst van dit onderzoek is gebruikt als basis voor de nieuwe quiz: Media Matties.

Spelen op twee schermen

Om het gesprek te bevorderen speel je de Media Matties quiz met zijn tweeën. Allebei wel op een eigen scherm. Je kiest zelf je eigen antwoorden, maar moet ook bedenken wat de ander kiest. Door een eigen scherm te hebben, krijg je tijd om eerst zelf een mening te vormen. De antwoorden bespreek je aan het einde van een ronde met elkaar. In de emoji ronde moet je zelfs vragen beantwoorden in emoji’s. Hier wordt je creativiteit op de proef gesteld. Alles voor een goed gesprek over mediagebruik. Deze vernieuwde Media Matties quiz helpt daar zeker aan bij.

Contact

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie of kunnen betekenen? Neem contact op met ons of bel 020 33 00 111