IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: HVO Querido

Zorgorganisatie HVO-Querido zorgt goed voor haar cliënten, maar ook voor haar medewerkers. Nieuwe medewerkers gebruiken het onboarding programma: ‘Je eerste 100 dagen, HVO-Querido voor beginners’.

Een warm bad

HVO-Querido ondersteunt mensen in een kwetsbare situatie bij hun streven om opnieuw de regie over hun eigen leven te krijgen en volwaardig deel uit te maken van de samenleving.

Daarom hecht de organisatie veel belang aan een soepele start van hun nieuwe medewerkers, zodat zij snel aan de slag kunnen met de dingen waar ze goed in zijn.

Er waren voorheen al verschillende middelen beschikbaar voor het trainen van nieuwe medewerkers. Samen met IJsfontein heeft HVO-Querido deze middelen aangescherpt, opnieuw gestructureerd, maar bovenal speelser en aansprekender gemaakt.

Onvolledige QR-codes

Elke nieuwe medewerker ontvangt nog vóór zijn/haar eerste werkdag het boek ‘Je eerste 100 dagen’ in huis. In heldere stappen wordt uitgelegd wat er van de nieuwe medewerker verwacht wordt en natuurlijk wat hij/zij van HVO-Querido kan verwachten. Elk hoofdstuk bevat een aantal ongedwongen opdrachten waarin de medewerker de organisatie steeds beter leert kennen. Elke opdracht levert een of meer codes op. De gevonden codes blijken coördinaten van QR-codes. Met de juiste coördinaten kun je de ontbrekende vakjes in de QR-codes inkleuren. Een complete QR-code brengt je naar een vlog van een cliënt of collega of soms ook naar een leuke attentie.

Buddy’s

Kom je er niet uit of heb je een QR-code verprutst? Dan is er altijd nog je buddy. Elke nieuwe medewerker wordt gekoppeld aan een collega. Voor deze buddy’s is het buddy-instructieboek ontwikkeld; met tips voor een warm welkom, maar natuurlijk ook aanvullende informatie en de oplossingen van de opdrachten en de QR-codes.