IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: NTR

Deze krachtige ontwikkel-tool en website zijn door IJsfontein ontworpen voor de NTR en Het Klokhuis.

Awards:

  • Gouden Reiger
  • Cinekid Nieuwe Media Jury Award
  • Comenius Edumedia Award Zilver
  • Zilveren Spin Award
  • Nominatie ADCN Lamp
  • Nominatie Prix Jeunesse International

In het kort

De GameKit is een online webtool waarmee kinderen zelf games maken, testen en publiceren. De site biedt een snelle start voor beginners en uitgebreide mogelijkheden voor gevorderden. En hoe ontdek je of je game leuk, spannend of bijzonder is? Door aan je vrienden te vragen wat ze ervan vinden!

Hoe het werkt

Je bouwt een spel op met kant-en-klare intelligente bouwstenen:  mannetjes, blokjes, muren en nog veel meer. Met de expert opties kunnen fanatiekelingen de bouwstenen aanpassen. In speciale uitzendingen van het Klokhuis, die ook op de site te zien zijn, leer je van alles over games en games maken.

Samen bouwen en delen

Je kunt je games doorsturen naar je vrienden en laten zien op het op het podium. Zo krijg je ratings en er zijn wedstrijden. Wie weet maakt iemand anders wel extra levels bij jouw game of vormt jouw game de basis voor een nieuwe. Natuurlijk sta jij als oorspronkelijke maker automatisch in de credits.

Resultaat

Per dag worden er zo’n 30 nieuwe games gepubliceerd, en er wordt veel gespeeld. De populairste game in de zomer van 2010 was World’s Saviours van MjeGames. Deze game is ruim 83.000 keer gespeeld

11 jaar games maken

Helaas is de Gamestudio offline ivm de privacywetgeving, tegelijk zijn we trots dat we de tool maar liefst 11 jaar heeft mogen draaien. Op naar de volgende versie!

Verder lezen?

Lees meer in het blog

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.