IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: De Bagagedrager

Een Steekje Los? is een eigenwijs spel, bedoeld voor volwassenen die een raakvlak met psychische gezondheid hebben. In Een Steekje Los? ga je spelenderwijs in gesprek over psychische gezondheid en kwaliteit van leven, waardoor vooroordelen en taboerijke onderwerpen bespreekbaar worden.

Al in 2010 ontwikkelde stichting De Bagagedrager dit bordspel, wat met verschillende prijzen bekroond is: Innovatieprijs 2014 (Stichting Voorzorg Utrecht), Hersenbokaal 2014 (Hersenstichting) en Movisie participatieprijs 2016. Na jaren van succesvolle toepassing, ontstond de behoefte aan een online variant en is IJsfontein gevraagd om dit te ontwikkelen.

Toegankelijk

Door Een Steekje Los? ook online aan te bieden, werd het spel nog toegankelijker. Dat blijkt ook uit verschillende reacties van spelers:

“Een supergoed initiatief om dit spel online op te zetten. Een goede manier om jezelf te leren kennen en om in contact te komen met anderen. Het is een leuk spel wat je laat nadenken maar je ook laat relativeren en lachen. Daar is het ook een spel voor. Ga het zeker vaker spelen en ik wil me dan ook wil opgeven als spelleider.

“Ik heb het online spel samen met anderen gespeeld. In korte tijd kwamen veel onderwerpen aan de orde. Zeker ook diepgaande dingen, zoals het wel of niet krijgen van kinderen, als je een psychiatrische stoornis hebt. De moeite van het spelen waard!”

Zelf spelen?

Een Steekje Los? kun je met iedereen online spelen, met én zonder psychische problemen via www.eigenwijsspelonline.nl. Bijvoorbeeld met vrienden, familie, lotgenoten en natuurlijk ook met onbekenden. Het is mogelijk om het spel anoniem te spelen, zonder inlog of registratie. Deelnemers kunnen zelf een spel aanmaken en mensen uitnodigen. Of ze kunnen zich aanmelden bij een online spelbijeenkomst die begeleid wordt door een ervaren spelleider.

Contact

IJsfontein heeft ruime ervaring met educatie en serious games. Neem contact met ons op voor meer informatie: info@ijsfontein.nl of 020 33 00 111.