IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: Unie van Waterschappen

Droppiewater.nl is dé educatieve website voor kinderen over water en het werk van de waterschappen, voor alle kinderen van de onder- en bovenbouw in het basisonderwijs. Lekker spelen, klikken en ontdekken.

Hoe het werkt

Op de website zijn een groot aantal rijke klikplaten gemaakt waarin alle onderwerpen op speelse wijze worden uitgelegd. Kinderen kunnen onderwerpen over hun eigen leefomgeving opzoeken. Ook kunnen ze zelf, samen met ‘Droppie Water’ het water beheren. In een game worden wisselende omstandigheden nagebootst. Het is aan de speler om het waterpeil in balans te houden door op tijd sluizen open te zetten of juist te sluiten.

IJsfontein heeft voor deze opdracht tevens een maatwerk Content Management Systeem (CMS) gerealiseerd. Hierdoor kan de Unie van Waterschappen zelf nieuwe informatie toevoegen aan de website.

 

Wie is Droppie Water?

Het karakter Droppie Water (dat al sinds 1981 door Robert van der Kroft wordt getekend voor de Unie van Waterschappen) neemt kinderen aan de hand en leert hen over de uiteenlopende onderwerpen en thema’s op het gebied van water.

 

Resultaat

Droppie water wordt goed bekeken. De site trekt gemiddeld zo’n 400 bezoekers per dag. Ook komen veel bezoekers vaker terug naar de site.

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.