IJsfontein Homepage

Opdrachtgever: AMC

Jaarlijks zijn er 100.000 delirante patiënten in Nederland. Vooral oudere patiënten hebben kans op het krijgen van een delirium, bijvoorbeeld nadat ze onder narcose zijn geweest. Door onbekendheid en onbegrip over deze aandoening worden patiënten vaak te laat herkend en inadequaat behandeld. Voor Stichting Effectieve Ouderenzorg, een samenwerkingsverband van de afdelingen Geriatrie/ Ouderengeneeskunde van o.a AMC en UMCG, ontwikkelde IJsfontein de delirium experience.

Awards:

  • Serious Play Awards 'Best of Show'
  • Keurmerk DSSH Valide Game
  • Nominatie Dutch Interactive Award
  • Nominatie Index Award
  • Nominatie Dutch game award

In het kort

De delirium experience is een online interactieve video experience. In de game leren zorgverleners hoe ze een delirante patiënt kunnen herkennen en behandelen. Patiënten stuiten vaak op onmacht of zelfs onbegrip bij verzorgend personeel en familieleden. De Delirium Experience wil op een positieve manier bijdragen aan een attitude verandering, waardoor artsen en verpleegkundigen nog beter zorg kunnen dragen voor deze categorie patiënten die vaak als ‘lastig’ wordt ervaren.

Wissel van perspectief

In de game beleef je een delirium vanuit verschillende perspectieven. Je bent vrij om te experimenteren met verschillende soorten behandelingen. Je kunt dus ook uitproberen wat er gebeurt als je het fout doet. De verhalen waarop het scenario van de Delirium experience is gebaseerd zijn echt en worden gespeeld door ervaren acteurs zoals Frits Lambrechts.

Deze serious game onder andere geschikt voor HBO-V studenten en paramedici zoals fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Daarnaast dient het als na- en bijscholing voor verpleegkundigen en artsen.

Delirium Experience spelen?

De game is op licentie verkrijgbaar. Meer informatie is te vinden op www.deliriumexperience.nl. De game is ontwikkeld op initiatief van Stichting Effectieve Ouderenzorg, een samenwerkingsverband van de afdelingen Geriatrie/ Ouderengeneeskunde van o.a AMC en UMCG, Fonds Nuts-Ohra heeft de financiële realisatie mede mogelijk gemaakt.

Verder lezen?

Lees meer in het blog

Contact

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen? Stuur ons een mail of bel ons op 020 33 00 111.