IJsfontein Homepage

10 november 2017

IJsfontein mocht de 6e editie van de Next Learning Bootcamp hosten: een avond vol inspirerende gesprekken over leren op de werkvloer, gepaard met een heerlijk diner. Deze editie stond het thema “Game Changers” centraal.

Waarom Game Changers?

De wereld verandert razendsnel. Ongeveer 85% van de banen in 2030 bestaan nu nog niet. Dat vraagt om een nieuwe kijk op werken en leren. Hoe creëer je een organisatiecultuur waarin leren vanzelfsprekend is? Waarin medewerkers fouten mogen maken en vertrouwen op hun eigen kompas? Zowel de Keynote spreker als de tafelhosts lieten elk op hun eigen manier zien hoe je leren op de werkvloer stimuleert.

Verdwalen is een voorwaarde voor het doen van ontdekkingen

Keynote spreker Arita Baaijens nam ons mee op een ontdekkingsreis, waarbij visie (kompas) belangrijker is dan het bereiken van een gefixeerd doel. Durf te verdwalen is haar boodschap. Volgens een universele wet is ‘getting lost’ een voorwaarde voor het doen van grote ontdekkingen. Verandering en onbevangenheid zijn de aanjagers van innovatie en talentontwikkeling. Arita is het ultieme voorbeeld van iemand die grenzeloos nieuwsgierig is, met een sterke motivatie zichzelf altijd te blijven ontwikkelen. Ze liet ons zien hoe je kan leren door ergens met andere ogen naar te kijken.

Next Learning Bootcamp Gasten aan tafel

Gerookte Zalm met Wasabimayo, Confit de Canard en Basilicum Cheesecake

Tijdens een fantastisch 3 gangen diner door Maureen en Annemarie, huiscateraars van het Marineterrein, gingen de tafelronden van start. Aan elke tafel deelt een host zijn of haar ervaringen met leren op de werkvloer, de gasten wisselen per gang van tafel en onderwerp.

Tafelhost Huibert Evekink van Futureteaming
Hoe verander je gedrag door middel van optimale mix van high-touch & high tech “leer experiences”.

Tafelhost Sigrid Stavenuiter van Albert Heijn
Een nieuwe aanpak om ondernemerschap binnen een team te creëren: Wat is er eigenlijk voor nodig om ondernemend te kunnen zijn en hoe kun je collega’s daarbij helpen?

Tafelhost Pieter van der Heijden, oprichter en partner van XPEX
Ontwerpers van museale tentoonstellingen zijn expert in het prikkelen van nieuwsgierigheid, waarmee ze bezoekers verleiden om even stil te staan, en zich te verdiepen in het onderwerp. Wat kunnen we opsteken van deze manier van nieuwsgierig maken voor ons eigen vak?

Bedankt aan Next Learning, de fantastische tafelhosts en de deelnemers, voor alle inspiratie die wij ook weer hebben opgedaan tijdens de bootcamp.

We kijken uit naar Next Learning 2018!

Next Learning Bootcamp bij IJsfontein