IJsfontein Homepage

28 maart 2018

Ontdek jouw wereld via een app

Dat schermen en mobiele telefoons een enorme aantrekkingskracht hebben tot jonge kinderen weten de meeste ouders maar al te goed. Niet alleen tot kinderen trouwens, zelf hebben we ook de grootste moeite om onszelf los te weken van onze mobieltjes.

 Hoe mooi zou het zijn als apps kinderen zouden uitdagen om om zich heen te kijken en de wereld te gaan ontdekken.

Uitlokken van spel

Daarom organiseren we tijdens de Media Ukkie Dagen een workshop voor jonge ouders; Bedenk een app die fysiek en creatief spel uitlokt bij ukkies. Op basis van een kinderboek gaan we samen op ontdekkingstocht. Wat zou je allemaal kunnen doen om fysiek of creatief spel uit te lokken bij kinderen. En hoe zorg je ervoor dat de app een verrijking is op het boek en niet alleen de digitale ontsluiting hiervan…

De workshop organiseren we samen met WPG kindermedia, waar o.a. de uitgeverijen Leopold en Ploegsma ondervallen.

We sluiten de workshop af met onze top-10-toffe-apps-voor-jonge-kinderen-die-spel-uitlokken. Om jullie helemaal geïnspireerd naar huis te laten gaan.

Mediadiamant

Enne, wij weten ook heus wel dat alleen de paus heilig is. Wie laat zijn kindje niet lekker TV kijken als ze moe en hangerig zijn. Ben je benieuwd hoe je dit als ouder ‘goed’ kunt doen? Bekijk dan eens de Media Diamant ontwikkeld door mediawijzer.net. Met deze tool geven zij tips over hoe je samen plezier kunt beleven aan media.

Meedoen?

De workshop is bedoeld voor ouders met jonge kinderen (0 – 6 jaar)

Datum: Woensdag 18 april | 09:30 – 11:30
Plaats: IJsfontein | Kattenburgerstraat 5, Amsterdam | Route

Deelname is gratis, opgeven kan door een mailtje te sturen naar Annelies annelies@ijsfontein.nl
Er kunnen maximaal 15 ouders meedoen.

jongetje verstopt zich achter boekenkast