IJsfontein Homepage

14 november 2014

Eind januari vind de de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) plaats. Dit is de grootste vakbeurs voor professionals in het PO, VO en MBO. Tijdens deze beurs wordt de Innovatie Award 2015 uitgereikt. Genomineerd zijn leermiddelen, maar ook hulpmiddelen die het onderwijsproces kunnen verbeteren of krachtiger ondersteunen.

Dit jaar zijn er maar liefst 3 projecten van IJsfontein genomineerd!

 

Pluspunt Digitaal (i.o.v Uitgeverij Malmberg)

Pluspunt Digitaal is beschikbaar sinds augustus 2014 en wordt dit schooljaar gebruikt door bijna 50 scholen. Het is de digitale variant van Pluspunt 3 (2009). Daardoor is de methode in te zetten in combinatie met de boeken. Met de hele school overstappen op digitaal werken kan dus, maar het is ook mogelijk om met een deel van de jaargroepen/kinderen digitaal te werken en met de rest vanuit de boeken. Door dit ‘groeimodel’ is Pluspunt Digitaal een haalbare innovatie voor scholen, in welke fase van digitalisering ze ook zitten. Pluspunt Digitaal is te gebruiken op laptop/ pc, iPad en Android tablet.

 

VVN Verkeersexamenapp (i.o.v. Veilig Verkeer Nederland en i.s.m Glasnost communications)

Met de VVN Verkeersexamenapp kunnen ouders hun kind voorbereiden op het VVN praktisch Verkeersexamen. Via de app bereiden ouder en kind gezamenlijk de (examen)route voor door van te voren de te verwachten verkeerssituaties te bespreken en daarna te gaan fietsen. Bij het fietsen wordt de app niet gebruikt. Na het fietsen checken ze via de app of ze de regels goed hebben toegepast en of ze veilig gefietst hebben. De app geeft ook tips voor veilig verkeersgedrag en tipt ouders hoe ze hun kind daarin kunnen coachen.  In de app zitten ook een fietscheck en theorievragen.

 

Let’s go! (Uitgeverij Malmberg)

Let’s go! is dé vernieuwende digitale verkeersmethode die de verkeerspraktijk centraal stelt en zo realistisch als het verkeer zelf. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de interactieve mogelijkheden van het digibord. De software presenteert animaties met voorrangskeuzes, realistische verkeersfilmpjes, multiple choice-opdrachten en mooie zoekplaten, alle voorzien van directe feedback. Heel bijzonder is de situatiebouwer waarmee je situaties uit de eigen omgeving kunt nabouwen. De kinderen leren actief hoe ze bijvoorbeeld veilig kunnen oversteken door borden en verkeerstekens aan de situatie toe te voegen.

De NOT is een beurs die toegankelijk is voor iedereen. Je kunt je aanmelden via de website.