IJsfontein Homepage

1 februari 2017

Skype for Business-specialist StartReady en serious games studio IJsfontein bundelen hun krachten. Samen gaan zij de adoptie van Skype for Business op de werkvloer beter maken met een serious game. Deze game leert medewerkers op een actieve en motiverende manier werken met de communicatietool. De samenwerking tussen IJsfontein en StartReady is vandaag officieel vastgelegd.

Verbeter de adoptie van Skype for Business

Als specialist op het gebied van Skype for Business-implementaties en -beheerdiensten wordt StartReady regelmatig geconfronteerd met adoptie problemen. Op papier lijkt Skype for business de perfecte oplossing, in de praktijk benutten medewerkers nog niet de helft van de tool. Traditionele trainingen kunnen dit oplossen. ‘Maar dit  druist in tegen het basisprincipe van de moderne samenwerkingstool’, aldus Lucas Wensing, CEO van StartReady. ‘’Met Skype for Business kan iedereen altijd en overal werken en samenwerken. Om mensen te leren hoe ze het meeste uit de tool kunnen halen moeten we ze niet op één bepaald tijdstip in een fysiek klaslokaal neer willen zetten. Dan ga je voorbij aan de voordelen en mogelijkheden van Skype for Business.’’

Contract tekenen

Unieke samenwerking, uniek product

Ook een passieve online training was voor StartReady geen optie. Een bijzondere samenwerking kwam tot stand. IJsfontein werkt samen met StartReady aan’ Finding Victor’, een serious game waarin medewerkers alle functionaliteiten van Skype for Business moeten gebruiken om een mysterie op te lossen. ‘’De kracht van dit project zit in de samenwerking van twee specialisten. StartReady ademt Skype for Business en wij ontwerpen en ontwikkelen al twintig jaar oplossingen voor spelend digitaal leren’’, zegt Jan Willem Huisman, creatief directeur bij IJsfontein.

Uit die samenwerking is een uniek product ontstaan. Wensing stelt: ‘’Om geen verschil te hebben tussen de trainingsomgeving en de eigen werkplek van medewerkers is de serious game gebouwd in de software van Microsoft. De training komt dus vanuit het programma zelf en niet uit een mockup-omgeving. Dat is nooit eerder gebeurd.’’ Ook voor IJsfontein is het uniek. ‘’Het is voor het eerst dat we de training naar de mensen brengen via de software waar ze mee gaan werken. Zulke mate van integratie van software en training is bijzonder’’, volgens Huisman.

Samen de potentie waarmaken

Finding Victor is inmiddels in de testfase. Dit betekent dat het eerste deel van de samenwerking is volbracht. De twee partijen hebben vandaag afspraken voor de verdere samenwerking vastgelegd. IJsfontein blijft ook na de oplevering betrokken bij dit bijzondere product: ‘’Wij gaan de samenwerking met StartReady aan voor de langere termijn, om zo samen de potentie van Finding Victor waar te maken.’’ Ook Wensing is blij met de nauwe samenwerking. ‘’IJsfontein heeft de kennis en expertise om mensen te activeren en laten leren. Samen zijn we de perfecte match voor een inhoudelijke goede en motiverende training.’’

tompoezen