IJsfontein Homepage

12 oktober 2021

Misschien ben je er alleen maar langsgefietst. Maar misschien ben je er ook heel erg dronken geworden, of heb je er een keer geslapen, kastanjes gezocht met je kinderen, of een duik genomen in de gracht. Het Marineterrein…

Verstopt aan de rand van het centrum van Amsterdam. Een unieke plek zonder straatnamen. Je weg vinden is lastig maar dat heb je ervoor over. Want naast toffe horeca en oude kastanjebomen is het Marineterrein een broedplaats voor creativiteit. En achterin die broedplaats, verstopt in gebouw 24, zitten wij, IJsfontein. Een awardwinnend bureau wat al bijna 25 jaar de meest innovatieve en creatieve projecten bedenkt.

Wow! Daar wil zeker iedereen werken?
Dat zou je denken, maar nee. IJsfontein moet namelijk wel bij je passen.

1. Om te beginnen word je niet rijk
En we hebben ook niet hele goede arbeidsvoorwaarden. Prima, hoor. Marktconform. Maar niks bijzonders.

2. Je moet ook zelf zwemmen

Iedereen die bij IJsfontein gaat werken wordt in het diepe gegooid. Lekker warm water, maar zwemmen zul je. In een zwembad zonder trappetje. Voor zwemmers die veel bevestiging nodig hebben is dat zwaar. Ze zoeken te lang naar iemand die ze aan de kant trekt. Ain’t gonna happen.

3. Je moet hard werken

Bovendien betalen we overwerk niet uit. Oké, een extra dagje vrij doen we nooit moeilijk over, maar that’s it. Bij IJsfontein geloven we namelijk in intrinsieke motivatie. We willen mooie dingen maken. Dat kost tijd.

4. Je krijgt weinig feedback
We kunnen slecht kritiek en complimenten geven. Bedenk dus: je bent al aan het zwemmen in dat enorme zwembad zonder trappetje en dan is er ook nog eens niemand die je vertelt of je de juiste kant op zwemt. We proberen het wel, maar het mislukt meestal. Liefdevolle verwaarlozing noemen we het.

5. Het is een rommel
Vooruit, het wordt steeds netter. Inmiddels hebben we allemaal een strak wit verstelbaar bureau die je met zo’n hendel heel gemakkelijk op en neer kan bewegen. Maar op die tafels liggen dan wel weer stekkerdozen, heel veel snoeren, post-its, avatar poppetjes en een verdwaalde drone. Daar moet je tegen kunnen.

Eh, zijn er ook nog redenen om wél bij IJsfontein te werken?

Ja natuurlijk. Genoeg. We noemen er vijf:

1. Je werkt aan toffe projecten
De tofste van het land. Je mag bijvoorbeeld Unesco Werelderfgoed toegankelijk maken voor publiek, de Canon van Nederland vertalen naar spellen en interactieve installaties, een VR experience bouwen voor mantelzorgers waarin ze kunnen ervaren hoe het voelt om dement te zijn. Of je ontwikkelt een app die kinderen door de Corona tijd heen helpt.

2. Elk project is anders en vraagt om nieuwe oplossingen.
Je leert ontzettend veel en je kunt je heel breed ontwikkelen. Bovendien, wat je ook maakt, bij IJsfontein werk je altijd met complexe en maatschappelijk relevante inhoud. Inhoud die jij mag vertalen naar award winnende digitale media.

3. Je krijgt autonomie
Echte autonomie. Natuurlijk zijn er kaders, je werkt immers aan opdrachten voor klanten. Maar binnen die kaders geef je je eigen functie vorm. Dat hoort bij dat zwemmen. Jouw visie wordt gewaardeerd. Je nieuwsgierigheid ook. Sterker nog, we houden ervan. Bij IJsfontein mag je experimenteren, fouten maken en weer opnieuw beginnen.

4. Je bent onderdeel van een levend experiment
Is dat leuk dan? Ja dat vinden wij wel. We zoeken altijd naar manieren waarop we fijn en goed kunnen (samen)werken. Soms door de organisatiestructuur te veranderen of hybride te werken en andere keren door iets simpels als de aanschaf van een biertafel zodat we buiten kunnen borrelen terwijl we de skyline van Amsterdam bewonderen. Wat het ook is, jouw inbreng wordt gewaardeerd. Goede koffie, vers fruit, royale borrels en toffe feestjes vinden we vanzelfsprekend. Net zoals het delen van de winst als we een topjaar draaien.

5. Leuke collega’s
IJsfonteiners zijn niet alleen leuk, maar ook slim, erg lief en origineel. Je kunt veel van ze leren en het is fijn om met ze te werken. Zij helpen je op weg en zorgen dat het water waar je in zwemt lekker warm is. Bovendien zijn het er nooit meer dan 40, dus je kent ze allemaal.

En dan de laatste, misschien wel belangrijkste, reden om bij IJsfontein te solliciteren:

Je hoeft geen sollicitatiebrief te schrijven

Die lezen we toch niet. Je bent wat je maakt. Dat snappen wij heel goed. Het láátste waar jij op zit te wachten is een brief schrijven. Laat ons op jouw manier zien waarom je goed bent en wat je kan.

En?

Wil je bij ons werken?

Yeah.

Bekijk onze vacatures.