Archives

Docent zkt. game

Bij IJsfontein zijn we geïnteresseerd in de manier waarop mensen gamen, over games denken, praten en hoe games onderzocht worden. In dit kader nodigen we soms gastbloggers uit om een bijdrage te leveren of schrijven we over een initiatief dat ons is opgevallen. Deze keer: De Databank Games voor docenten.

Touch van Gogh wint prijs

'Touch van Gogh' heeft tijdens de jaarlijkse conferentie van The European Museum Academy , de 'Heritage in Motion award' in de categorie apps for mobile devices in ontvangst mogen nemen. De conferentie werd gehouden in Glasgow en het was dit jaar voor het eerst dat deze award werd uitgereikt.

Vis op wielen

Elke maandagochtend verzamelen alle medewerkers van IJsfontein zich voor de ‘weekopening'. Huishoudelijke mededelingen worden tot een minimum beperkt, doel is inspiratie. Van eigen medewerkers, maar ook van externen. Vorige week was deze externe, Eva, een goudvis. Zij zwom rond in een kom op wielen en werd begeleid door Thomas de Wolf. Het filmpje 'Fish on Wheels' is op YouTube al meer dan een miljoen keer bekeken. Thomas kwam uitleggen hoe het werkt en schreef het op voor ons blog.

IJsfontein doet mee aan appril

Op 1 april is appril van start gegaan. Hét festival over apps en mobiel internet. Tijdens het festival kunnen marketeers, ICT’ers, developers, creatieven, ondernemers en andere enthousiastelingen hun hart ophalen op gebied van apps en mobiel internet. Zo worden er meer dan 100 workshops, lezingen en borrels gegeven verspreid over Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven.