Archives

Drawing Cebu

Een verlanglijst voor de Sint, een busrit en Cebu. Drie dingen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Het tegendeel is waar. Joram van Loenen, ontwerper bij IJsfontein, trok 2 weken gelden het sinterklaaslootje van de oom van zijn vriendin. Er stond maar één wens op, een donatie voor zijn stichting 'vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu'. Een stichting die uitvoering geeft aan de vriendschapsband tussen Haarlemmermeer en Cebu op de Filippijnen. Cebu is zwaar getroffen door de Tyfoon en donaties zijn dan ook meer dan welkom.

Into D’mentia in het NRC

Vandaag was in het NRC een mooi artikel van Arjan Terpstra te lezen over storytelling. In een digitale omgeving ervaren hoe het is om dement te zijn of hoe het is om vader te zijn van een terminaal ziek jongetje. Raimond Reijmers, ontwerper bij IJsfontein werd geïnterviewd over Into D'mentia.

Van Polder naar Pensionville

In hoeverre kan een serious game een bijdrage leveren aan het vormgeven van ons pensioenstelstel? IJsfontein ging hierover in gesprek tijdens een sessie met vertegenwoordigers van de grootste pensioenfondsen van Nederland. Koen Keepers, politicoloog en initiatiefnemer van deze sessie, schreef er een stuk over dat eerder is verschenen in het Financieel Dagblad. Hieronder een verkorte versie van zijn artikel, waarin hij pleit voor de ontwikkeling van de serious game Pensionville.

Validatie als medium of middel?

Vorige week vond het jaarlijkse congres Games for Health plaats. Ambities waren groots en uniform: games moeten ons gelukkiger en goedkoper maken. Het wondermiddel bleek meestal een bestaande therapie samengevat op een 2D scherm, verrijkt met scores en fantasie-elementen. Aan onderzoekers de oproep validatiestudies uit te voeren waardoor deze wondermiddelen tot geaccepteerde oplossingen transformeren.

Andy Warhol app voor Bugaboo

Bugaboo viert de lancering van haar Andy Warhol en Bugaboo Autumn 2013 collectie met een vrolijke app gemaakt door IJsfontein! In de app komen unieke, nog niet eerder gepubliceerde handgetekende illustraties uit de SO series van Warhol tot leven waardoor kinderen op een speelse manier kennis maken met de wereld van de legendarische pop artist.