IJsfontein Homepage

Categorieën: e-learning, educatie, educatief, kinderen, serious game, winnaars

Opdrachtgever: Uitgeverij Malmberg

IJsfontein maakte de oefensoftware en spelletjes voor de lesmethode Taal actief in opdracht van Uitgeverij Malmberg.

Awards:

  • Comenius EduMedia Award
  • NOT innovatieprijs

In het kort

Taal actief is al jarenlang de meest gebruikte taal- en spellingmethode in het basisonderwijs. IJsfontein heeft voor deze methode van Uitgeverij Malmberg oefensoftware ontwikkeld.

 

Hoe het werkt

De oefensoftware is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 (van 7 tot 12 jaar oud)  en is uniek omdat de oefeningen automatisch worden klaargezet op het juiste niveau waardoor kinderen hun eigen leerroute doorlopen. De software geeft de kinderen direct hulp op maat, wat het leerrendement vergroot.

 

Intelligent

De software is zelfsturend intelligent. De leerkracht zet de leerstof eenvoudig klaar in de weektaak en kan resultaten makkelijk volgen. De leerling kan er vervolgens helemaal zelfstandig mee werken. Er worden automatisch 3 differentiatieniveaus aangeboden en het ‘foutendetectiesysteem’ bekijkt niet alleen of de leerling een woord goed of fout spelt, maar ook welke fout gemaakt wordt. De software maakt gebruik van beproefde gaming elementen. Met oefeningen die puur functioneel zijn én korte beloningsspelletjes tussendoor.

 

IJsfontein en Malmberg

Malmberg en IJsfontein zijn al partners sinds 1999. Verschillende leermethoden zijn sindsdien vertaald naar speelse digitale middelen die dagelijks op school worden gebruikt. Bijna elk kind in Nederland heeft wel eens met onze producten gewerkt! Onze samenwerking heeft geleid tot een efficiënte productiestraat met veel ruimte voor creativiteit en innovatie. Samen zoeken we naar manieren waarop we het onderwijs beter kunnen maken. Dagelijks werken er meer dan 10 mensen voor Malmberg aan het digitaliseren van methodes, digiboardsoftware en het leerling volgsysteem.

 

Spelen?

de oefensoftware wordt op basisscholen gebruikt. Wij verzorgen graag een demo op aanvraag

Verder lezen?

Lees meer in het blog

Contact

Lotte Vergouwen of Hans Luyckx 020 33 00 111.